#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

دانستنیهای مفید برای ورزشکاران ( ۵ )

نشاسته ها : ترکیبات پیچیده و بزرگی هستند که از تعداد زیادی مولکول گلوکز ساخته شده اند. گلوکز ها میتوانند به انواع مختلفی با یکدیگر ترکیب شوند و نشاسته های مختلف ایجاد نمایند که سرعت هضم وجذب آنها در بدن متفاوت میباشند .غذاهای نشاسته ای قسمت مهمی از رژیم غذایی افراد را تشکیل میدهند و مصرف نشاسته در سنین بالا همراه با تحرک توسیه میشود .

منابع اصلی نشاسته : سیب زمینی ؛ نان ؛ ماکارونی ؛لوبیا ؛برنج و ذرت بوداده .

فیبرها : عواملی هستند که در هضم غذا کمک بسیاری میکنند . فیبرها جزء اصلی دیواره سلولی گیاهن را تشکیل میدهند .اکثر فیبرها در رژیم غذایی از میوه ها و سبزیهای تازه بدست میایند و برای بدن بسیار ضروری است . فیبرها بر دو نوع هستند محلول و غیر محلول که هر دو نوع فیبر نقش متفاوتی در هضم غذا دارند . فیبرهای غیر محلول باعث افزایش حجم معده وروده میشوند و به رفع یبوست کمک میکند .و فیبرهای محلول به اسیدهای صفراوی که سرشار از کلسترول هستند متصل میگردند و (کلسترولی که در صفرا وجود دارد معمولا دو باره جذب بدن  میشود ) ومانع باز جذب شدن دو باره کلسترول میگردند و در نتیجه کلسترول بیشتری دفع میگردد . توصیه شده است در رژیم غذایی افراد بزرگسال روزانه 12تا 24 گرم فیبر از منابع غذایی مختلف مصرف گردد. بطور کلی غذاهای حاوی فیبر زیاد دارای حجم بیشتری بوده و انرژی کمتری دارند و نسبت به غذاهای بدون فیبر بیشتر باعث رفع گرسنگی میشوند .بنا براین غذاهای سرشار از فیبر نقش مهمی در رژیم غذایی افرادی که هدف آنها کم کردن وزن میباشد (رژیمهای لاغری ) دارد .  

منابع اصلی فیبرها : ( محلول ) لوبیا ؛ عدس ؛ نخود ؛انواع میوه و سبزیجات تازه ( غیر محلول ) نان سبوس دار ؛ غلات ؛ برنج ؛ سبزیجات  

مراجع : راهنمای پزشکی ( پروفسور جووان وبستر ترجمه دکتر فرهاد همت خواه )

            فن کوهنوردی (شهریار محمد بیگی )

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد