#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

گزارش صعود به قله آنالوجه

 کوه دالان (دالان کوه ) : در شهرستان داران  یکی از شهرستان‌های استان اصفهان  در مرکز ایران است.  کودالان ۳۹۱۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.  دالانکوه از رشته‌کوه زاگرس میانی است که خط الرأسی به طول تقریبی ۶۰ کیلومتر دارد و در میان سه شهرستان فریدن ؛ تیران و کرون  و چادگان قرار دارد. از آنجایی که در بخشی از این کوه دو خط الرأس موازی وجود دارد و حد فاصل آنها فضایی شبیه دالان به وجود آورده، به «دالانکوه» مشهور شده است که در گویش محلی کوه دالان گفته می‌شود. بلندترین نقطه آن ۳۹۱۵ متر ارتفاع دارد.در دامنه شمالی این رشته کوه بین شهر عسکران و دهستان دامنه و به فاصله اندکی از جاده، پناه گاهی  ساخته شده که می تواند جهت اقامت شبانه کوهنوردانی که از فواصل دور برای صعود به این قله می‌آیند مورد استفاده قرار گیرد.در طول خط الرأس آن قله های چندی با ارتفاع بالای ۳۰۰۰ متر وجود دارد که هر کدام می تواند هدفی برای یک صعود باشد. برای صعود به این کوه راههای مختلفی وجود دارد که آسان ترین مسیر برای صعود به قله اصلی دالان از مسیر پناه گاه ساخته شده در دامنه  شمالی کوه میباشد . قابل توجه است که صعود به دالان کوه در زمستان چندان راحت نیست بخصوص تیغه انتهایی مشرف به قله به علت یخ زدگی خطر آفرین است .

 آنالوجه :  روستایی است در در دامنه جنوبی این رشته کوه و در سمت غرب روستا و در ادامه خط الرس دالان کوه قله آنالوجه ( 3960 ) قرار دارد . در زیر قله آنالوجه  بقایای آثار یک ساختمان قدیمی مشاهده شده که طبق تاریخ شفاهی موجود بر سر زبان مردم روستای آنالوجه قلعه ای بوده که متعلق به شاهی به نام داراب شاه می باشد و آجرهای آن در دشت چاله گاو در منطقه کوره آجر پزی که الان آثار آن موجود است پخته می شده و با خرجین های کوچکی که بر روی بزهای در حال چریدن بسته بوده اند به قله انتقال داده شده است و هر بز دو آجر را در حال چریدن به قله حمل می نموده است.از این جهت در روستای انالوجه به  قله آنالوجه  دارابشاه نیز گفته می شود.  برای صعود  به  قله آنالوجه دو مسیر وجود دارد یکی از دره انتهای روستا به طرف شرق که پاکوبی قوی تا دشت چل گاو (یا چاله گاو دشتی که دارای چند چشمه و مرغزار و گیاهان کوهستانی منطقه است ) ادامه دارد که در ابتدای دشت چشمه دایمی چل گاو است و  برای صعود بایستی تا چشمه دیگری بنام محلی چشمه لری رفته و ادامه پاکوب تا قله مسخص است  و مسیر دوم نیز از سمت جنوب غربی روستا که جاده ای خاکی تا باغستانی بزرگ و چشمه ای دایمی   ( مکان مناسبی برای شب مانی میباشد ) و در ادامه پاکوبی  مشخص که به دشت چل گاو ختم میشود  و از کنار چشمه لری ادامه پاکوب تا قله . قابل توجه است  که در مسیر صعود نزدیک قله دو عدد چاه دهانه سنگی  وجود دارد .

گزارش برنامه : در طی یک نیم روز بیاد ماندنی و شب مانی در پارک شهرستان جادگان تیم موفق به صعود قله آنالوجه شد مسیر انتخاب شده برای  صعود از سمت غرب روستا و از کنار باغستان شروع و پس از صعود دشت چل گاو را طی کرده و از سمت شرق روستا از تنگه انتهایی وارد روستا شدیم .  از فراز قله آنالوجه رشته کوه شاهان و کوه های ؛ افوس ؛ هشتاد ؛ خط الرس دالان ؛ رشته کوه زرد کوه و... یاد آور صود هایی شاد با دیگر همنوردان بود . 

عکسها از محمد امیری و مهری شهبازی 

 دور نمایی از کوه آنالوجه 

 برای مشاهده بقیه عکسها ادامه مطلب را کلیک کنید 

 تصاویر از شروع حرکت  باغ و جشمه  (محمد امیری ) 

دشت چل گاو 

چشمه لری  

چاه های زیر قله

نمایی از قله

چشمه چل گاو 

تنگه انتهای روستا  

روستای آنالوجه 

تصاویری زیبا از منطقه ( مهری شهبازی )


                                                      با شما در برنامه های آینده 



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد