#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

علم کوهنوردی


مشکلات تغذیه ای در ارتفاعات:

دهیدراتاسیون:
به دلایل زیر نیاز به مایعات در ارتفاعات افزایش می‌یابد:
 افزایش دفع آب از ریه‌ها به علت افزایش تهویه سرما از ریه و خشکی هوا
 افزایش ادار ناشی از سرما
اسهال و تهوع ناشی از AMS
 "ژیاردیا" که انگل گوارشی است و به وفور در نواحی مرتفع یافت شدهو باعث اسهال می‌گردد.
 اگر به علت کمبود آب، از توده‌های یخی استفاده شود، منیزیم موجود در آن ها اثر ملین دارد.
 در مناطق مرتفع، حمل آب مشکل بوده و به دست آوردن آب سالم و قابل شرب سخت است.
این مشکلات وقتی پیچیده‌تر می‌شود که با از دست دادن آب، احساس تشنگی کم شده و به تدریج از بین می‌رود و افراد تمایلی به نوشیدن آب ندارند.
برای پیشگیری از دهیدراتاسیون(کم آبی بدن) بهتر است یک برنامه منظم و زمان‌بندی شده برای نوشیدن آب و مایعات وجود داشته باشد: مثلا هر سه ساعت یک بار، حداقل نیم‌ لیتر آب نوشیده شود. در مواقعی که حالت تهوع وجود دارد، نوشیدن جرعه‌های کوچک آب قابل تحمل تر هستند. برای این منظور بهتر است مقادیر متنوعی از نوشیدنی‌های مختلف را که کافئین نداشته باشند تهیه کنید، ◀زیرا کافئین مدر است(یعنی باعث افزایش دفع ادرار می شود). 
کاکائو گزینه مناسبی می‌باشد، زیرا کربوهیدرات بالا و کافئین کمی دارد. البته در کسانی که عادت به استفاده از دوزهای بالای کافئین دارند، ممکن است قطع ناگهانی آن، باعث سردرد و بی‌خوابی گردد.

نوشیدنی‌های پیشنهادی دیگر عبارتند از : آب میوه‌ها ،نوشیدنی‌های ورزشی و سوپ‌های آماده.

همچنین افراد باید به طور مرتب رنگ و مقدار ادرار خود را از نظر وجود علائم کم‌آبی چک کنند(ادرارکم و پُر رنگ می‌تواند علامتی از کم آبی باشد). در این حالت استفاده از غذاهای کمی شور می‌تواند مفید باشد.

مشکلات گوارشی:
خوردن آب و غذای آلوده ممکن است باعث اسهال معمولی تا شدید گردد. همچنین هیپوکسمی موجود در ارتفاعات، عملکرد مجرای‌ گوارشی را آهسته کرده و منجر به یبوست می‌شود. مشکل رایج دیگر، گازهای گوارشی است که می‌تواند ناشی از غذاهای خشک پرکربوهیدرات باشد. برای اجتناب از این مشکلات بهتر است غذا به سه
سه وعده‌ غذای اصلی و سه میان وعده تقسیم شود. اطمینان حاصل کنید که همه غذای مورد استفاده کاملا بهداشتی باشد، به‌خصوص این امر در مورد آب بسیار اهمیت دارد. اگر از آب چشمه‌ها و یخ‌ها استفاده می‌شود، حتما باید آنها را جوشاند و سپس مورد استفاده قرار داد.
استفاده از ضدعفونی کننده‌های کلریدی و یُدی هم مناسب می‌باشد. 
اضافه کردن ویتامین C به آبی که قبلا به آن یُد اضافه شده، بو و مزه یُد را به‌طور کامل از بین می‌برد. البته ابتدا حدود 30- 20 دقیقه صبر کنید تا یُد اثر کند و سپس مقدار کمی (حدود 50 میلی گرم) ویتامین C به آن اضافه کنید.

سمیه فیروزی - کارشناس تغذیه


                                با آرزوی سلامتی برای همنوردان 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد