#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

گزارش صعود به قله سنبران اشترانکوه

شهرستان ازنا : یکی از شهرستانهای استان لرستان است. مرکز این شهرستان، شهر ازنا است. این شهر در دشت وسیع جاپلق جا دارد. شهرستان ازنا از جنوب به اشترانکوه و سفیدکوه از غرب به دربند و چشمه قل قل و تیان و شهرستان دورود، از شرق  و شمال به امامزاده قاسم و مؤمن آباد در دشت فرزیان و شهرستان شازند  و شهرستان خمین و از شرق  به شهرستان الیگودرز محدود است.

تیان : روستای خوش آب و هوای تیان در ۲۲ کیلومتری غرب شهرستان ازنا و در شمال غربی دامنه شمالی اشترانکوه در مسیر جاده ازنا – دورود واقع گردیده است.

اُشْتُرانْ‌کوه : مشهور به آلپ ایران رشته‌کوهی در شرق استان لرستان و یکی از بلندترین رشته‌کوه‌های زاگرس  استبلندترین قله این رشته‌کوه به نام سن‌بران به ارتفاع ۴۱۵۰ متر است  این رشته‌کوه سرچشمه یکی از سرشاخه‌های اصلی رود دز به نام ماربره است که در دوره کوهزایی آلپی جدید ایجاد شده‌است. این کوه از جمله کوه‌های جوان می‌باشد که در حدود ۳۰ میلیون سال پیش ایجاد شده‌است . قله‌های بلند و پر برف، دره‌های ژرف و طولانی، رودهای دائمی، پوشش گیاهی و جانوری بسیار متنوع، روستاهای کوهپایه‌ای از جمله ویژگی‌های اشترانکوه می‌باشد که به سبب بلندی در شعاع ۱۰۰ کیلومتری به خوبی پیدا است. گفته می‌شود نام آن به سبب وجود قله‌های ۸ گانه که هر کدام بلندتر از ۴۰۰۰ متر می‌باشد و مانند کاروانی از شتر به ردیف قرار گرفته، به شترکوه یا اشترانکوه معروف گشته‌است.

قله‌های مهم آن از شمال باختری به جنوب خاوری این‌هاستچال میشان ، گل‌گل ، گل‌گهر، سن بران، کوله لایو، میرزایی، فیالسون ، لگه،سراب شاه تخت ، سوزنی مهرجمال، پیاره دره تخت، پیاره کمندان، ازنادر و کوله‌جنو.

در ارتفاعات اشتران‌کوه دره‌هایی یخچالی وجود دارد که در اصطلاح محلی به آنها چال می‌گویند. از جمله این چال‌ها می‌توان از چال میشان، چال کبود، چال بران، چال فیالسون، چال شاه‌تخت، چال پیارو و چال همایون نام برد.

رودهای کوچک بسیاری از این قله‌ها سرچشمه می‌گیرند که ماربره، گهررود، دره دایی و دره دزدان از آن جمله‌انددریاچه گهر معروف به نگین اشترانکوه در یکی از دامنه‌های جنوب باختری و در دره گَهَررود قرار دارد . دریاچه گهر که یکی از مناطق گردشگری ایران محسوب می‌شود در دامنهٔ‌جنوبی این رشته کوه قرار دارد؛ که به نگین زاگرس معروف استدامنه‌های اشتران‌کوه از دیرباز محل استقرار برخی طوایف لر بوده‌است، پس از مهاجرت از آن‌جا و عبور از میافارقین و، آنان بعدها به اتابکان لرستان شهرت یافتند. راتع دامنه‌های اشتران‌کوه مورد استفاده عشایر این ناحیه است؛ و دارای جاذبه‌های طبیعی بسیاری است.

گزارش برنامه : طی دو و نیم روز ( پنج شنبه 24 خرداد  الی شنبه 26 خرداد 97 ) با دو شب مانی در منطقه شب اول در روستای تیون منزل آقای "جوانمردی" از میزبانان قدیمی کوهنوردان در روستای تیون ( شماره تماس آقای "جوانمردی" 09013860819 جهت هماهنگی برای شب مانی و پارک خودرو ) و شب دوم در چال کبود . و سپس روز سوم صعود موفق از جبهه جنوبی معروف به مسیر سوزنی و در ادامه برگشت به روستای تیون و پایان برنامه . نکته قابل ذکر این که در چال کبود آب نیست و در انتهای گرده ماهی سمت چپ چشمه ای وجود دارد که بایستی آب مورد احتیاج برداشته شود . با توجه به تعداد کوهنورد در این فصل برای شب مانی در چال کبود جانپناه جوابگو نیست پس داشتن چادر ضروری می باشد . نکته مهم تر این که قیف های پر برف مشرف به قله سنبران در صبح یخ زده است و خطرناک میباشد یک حادثه در طی این دو روز در داخل یکی از قیفها بوجود آمد که نیاز به امداد گردید . آشنایی با کوهنوردان جوانان مستعد ایلام وتهران و سمنان از ویژگی های برنامه بود .


نمایی زیبا از اشتران کوه 

 

 برای مشاهده بقیه عکسها ادامه مطلب را کلیک کنید  تصاویری از کل برنامه 












 


                                     با شما در برنامه های تابستانی 

نظرات 1 + ارسال نظر
حامد ساوالان میاندوآب دوشنبه 28 خرداد‌ماه سال 1397 ساعت 06:56 ب.ظ http://http://savalanmiyandoab.blogfa.com/

این صعود زیبا گوارای وجودتان

زنده باشید همنورد گرامی درود و سپاس

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد