#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

گزارش صعود به قلل زلیخا کردستان و پراو کرمانشاه

سختی،

انسان ها را سرسخت میکند.

میخ هایی در دیوار محکمتر میمانند،

که ضربات سختتری را تحمل کرده باشند

 

استان کردستان : یکی از استان‌های ایران به مرکزیت شهر سنندج است که در غرب کشور واقع شده‌استمساحت این استان ۲۸٬۲۰۰ کیلومتر مربع معادل ۱/۷٪ مساحت کل کشور ایران است. این استان که در دامنه‌ها و دشت‌های پراکنده سلسله جبال زاگرس میانی قرار گرفته‌است، از شمال به استان‌های آذربایجان غربی و زنجان ، از شرق به همدان و زنجان ، از جنوب به استان کرمانشاه  و از غرب به کشور عراق محدود است. استان کردستان با کشور عراق ۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد. استان کردستان براساس آخرین تقسیمات کشوری در سال ۱۳۹۰ دارای ۱۰شهرستان، ۲۹شهر، ۳۱بخش، ۸۶دهستان و ۱۶۹۷آبادی دارای سکنه و ۱۸۷ آبادی خالی از سکنه بوده‌است. شهرستان‌های این استان عبارتند ازمریوان ، بیجار ، دهگلان، دیواندره، سروآباد ، سقز، سنندج، قروه، کامیاران و بانه  بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ استان کردستان ۱٫۶۰۳٫۰۱۱ نفر جمعیت دارد که ۶۶درصد شهری و ۳۴درصد را جمعیت روستایی تشکیل می‌دهد. تراکم نسبی جمعیت معادل ۵۱٫۲ نفر در کیلومتر مربع است.

رشته کوه چهل‌چشمه :  (البته در میان مردم بومی منطقه این رشته کوه به نام "چلچمه" معروف است که وقتی معنی آن را سوال کردیم گفتند یعنی چهل رودخانه )که بلندترین این ارتفاعات است و قله قولی زلیخا مرتفع ترین بلندی این استان با ارتفاع 3190 از سطح دریا  است در جنوب‌غربی شهرستان دیواندره قرار دارد . 


بهترین مسیر صعود این قله از روستای «بِست» می‌باشد. در ۲۰ کیلومتری جاده دیواندره به سقز، تابلویی با عنوان شریف‌آباد قرار گرفته است که بعد از عبور از چندین پارچه روستا و طی ۵۰ کیلومتر به روستای بست می‌رسد. در قسمت انتهایی روستا ی بست قرارگاه کوهنوردی بسیار مناسبی از طرف وزارت ورزش و جوانان دیواندره ساخته شده است که محل مناسبی جهت اسکان تیم‌های کوهنوردی می‌باشد. برای رفتن به منطقه بست نامه از اداره تربیت بدنی جهت اراعه به پاستگاه منطقه نیاز است و در ضمن برای هماهنگی استفاده ز پناه گاه بست میتوان با آقای میر شکاری مسعول پناه گاه تماس گرفت . ( 09186668235 )


نمایی از کوه چهل چشمه یا چلچمه 

استان کرمانشاه یا استان کرمانشاها : به کردی : ( پارێزگای کرماشان ) با مساحت ۲۴٬۶۴۰ کیلومتر مربع، هفدهمین استان ایران از نظر وسعت به‌شمار می‌رود. مختصات جغرافیایی کامل استان کرمانشاه بر روی کره زمین از طول جغرافیایی ۴۵ درجه و ۲۰ دقیقه و ۳۹ ثانیه شرقی تا ۴۸ درجه و ۱ دقیقه و ۵۸ ثانیه شرقی و از عرض جغرافیایی ۳۳ درجه و ۳۷ دقیقه و ۸ ثانیه شمالی تا ۳۵ درجه و ۱۷ دقیقه و ۸ ثانیه شمالی می‌باشداستان کرمانشاه که ۱/۵ درصد مساحت کشور را دربرمی‌گیرد، از استانهای غربی به‌شمار می‌آید که باکشور عراق مرز مشترک دارند. این استان از شمال به استان کردستان از جنوب به استان لرستان و ایلام  از شرق به استان همدان و از غرب به کشور عراق  محدود می‌شود. مرکز استان کرمانشاه، شهر کرمانشاه است. ر اساس آخرین تغییرات در ۱۳۹۰ استان کرمانشاه از، ۱۴ شهرستان، ۳۱ شهر، ۳۱ بخش و ۸۴ دهستان تشکیل شده‌است.

رشته کوه پرآو : (به کردی : په راو، به معنای پرآب) با طول تقریبی ۸۰ کیلومتر و وسعت ۸۸۰ کیلومتر مربع بخشی از رشته کوه زاگرس می باشد . قله پرآو با ارتفاع ۳۴۰۵ متر از سطح دریا بلندترین قله این کوهستان در شمال شرقی شهر کرمانشاه واقع شده است. غارهای پرآو، جوجار و چاه غار قلا در این کوهستان قرار دارند. خط الراس اصلی و مرتفع این کوهستان دارای قلل متعددی است که اکثراً ارتفاعی بالاتر از ۳۰۰۰ متر دارند جهت این کوهستان از غرب به شرق امتداد یافته است و بترتیب شامل قلل : خرامان ، قته چرمی ، پرآو (شیخعلیخان ) ، نمازگاه ، شاودالان ، سه کل ، زنهان ، بیستون ، بان برزه و … می باشد عبور از خط الراس های پراو عمدتاً در بسیاری از مکانها حالت فنی دارد و عبور از بعضی از قسمتهای آنها احتیاج به طناب و ابزار گذاری دارد بخصوص در قلل خرامان ، قته چرمی ، سه کل و بیستون ، دیواره بیستون با ارتفاع ۱۲۰۰ متر ووسعت بیش از ۵۰۰۰ متر که به اورست صخره های جهان مشهور بوده ومرتفع ترین دیواره ایران و پنجمین دیواره مرتفع جهان است در کوهستان پرآو واقع گردیده است. همچنین میراث جهانی کتبیه بیستون بعنوان بزرگترین سنگ نبشه جهان و نخستین متن شناخته شده ایرانی در دامنه های جنوبی این کوهستان قرارداد.



گزارش برنامه : طی چهار روز ( از چهار شنبه 31 مرداد ماه الی شنبه 3 شهریور 97 ) برنامه تنظیم شده موفق به صعود دو قله بام استانهای کردستان قله زلیخا و بام استان کرمانشاه قله پراو شدیم . جا دارد در این گزارش سپاس و قدر دانی داشته باشم از همه مردم مهمان نواز این دو استان و برایشان آرزوی ایامی شاد دارم  و تشکر ویژه از هیات کوهنوردی استان کردستان بخصوص اقایان محمدی عزیز ریس هیات و جناب آقای تهامی عزیز که بسیار حمایت کردند . و آقای میر شکاری عزیز که برای اسکان با مهربانی ما را پذیرا شدند . جای همه همنوردان در تمام برنامه ها خالی است .


  برای مشاهده بقیه عکسها ادامه مطلب 

 تصاویری از قله زلیخا کردستان 









تصاویری از کوه و قله پراو 










با شما در برنامه های زیبا و به یاد ماندنی 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد