ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
ویتامین ث c : به حفظ ونگهداری پوست و بافت سلولهای بدن کمک میکند .همچنین این ویتامین به جذب آهن در روده کوچک کمک مینماید .مصرف ویتامین ث میتواند احتمال بروز سرماخوردگی را کاهش دهد . مقدار زیاد ویتامین ث میتواند ضرر داشته باشد مثل بروز اسهال و ایجاد سنگ کلیه .وتامین ث را باید در جای سرد وتاریک نگهداری نمود و آنها را کمتر حرارت بدهیم .
منابع ویتامین ث : میوهای ترش ؛گوجه فرنگی ؛ اسفناج ؛ سیب زمینی ؛ کلم بروکلی وسبزیهای تازه .
ویتامین ب یکB1 : به تجزیه کربوهیدراتها ؛چربیها والکل در بدن کمک میکند.افراد دچار کمبود ویتامین ب یک از آنجایی که نمیتوانند کربوهیدراتها و چربیها را بخوبی تجزیه کنند دچار مشکلات قلبی وعصبی میشوند . مصرف مقدار زیاد این ویتامین باعث سردرد وبیخوابی وضعف عضلات و مشکلات پوستی میشود .
منابع ویتامین ب یک : در غذاهای گیاهی وغذاهای گوشتی مثل نخود ؛ لوبیا ؛ تخم آفتاب گردان ؛ غلات ؛ گردو ؛فندق و گوشت موجود است .
ویتامین ب دو B2: بدن شما برای این که بتواند از چربی ها ؛پروتیین ها و کربوهیدراتهایی که میخورید انرژی بدست بیاورد نیاز به ویتامین ب دو دارد .
منابع ویتامین ب دو : لبنیات ؛گوشت ؛ جگر , ماهی ؛مرغ ؛ اسفناج ؛و کلم بروکلی است .
ویتامین ب شش B6 : برای سوخ وساز پروتیینها و همو گلوبین (رنگدانه قرمز خون که وظیفه حمل اکسیژن را دارد ) ضروری میباشد بنابر این مقدار نیاز شما به این ویتامین بستگی به این دارد که چه مقدار پروتیین مصرف میکنید .کمبود ویتامین ب شش باعث مشکلات پوستی در دهان واطراف آن میشود . این ویتامین برای عملکرد طبیعی اعصاب ضروری میباشد
منابع ویتامین ب شش : جگر ؛مرغ ؛ ماهی ؛تخم مرغ ؛بادام زمینی ؛سویا است .
ویتامین ب دوازده B12 : این ویتامین نقش بسیار مهمی در تولید گلبولهای قرمز خون دارد .
منابع ویتامین ب دوازده : گوشت قرمز ؛ مرغ ؛ ماهی ؛شیر ؛ ماست ؛ تخم مرغ ؛ است .
مراجع : راهنمای پزشکی (پروفسور جووان وبستر ترجمه دکتر فرهاد همت خواه )
پایدار باشید