#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

صعود به قله قارنه در جنوب شرقی اصفهان

زلف تو باز این دل دیوانه را
حلقه درافکند و به زنجیر کرد
هر که سر زلف تو در خواب دید
کافریش عشق تو تعبیر کرد
عطار

قارنه روستایی تاریخی است : که در ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر اصفهان واقع در پناهگاه حیات وحش پارک ملی کلاه قاضی قرار دارد. این روستا در بخش مرکزی شهرستان جرقویه واقع شده‌است. قدمت این روستا به حدود ۳۵۰۰ تا ۷۰۰۰ سال تقریب زده می‌شود. کنار این روستا و سمت کوه قارنه قبرستانی وجود دارد.به دلیل قرار گرفتن کوه قارنه در غرب روستا آب و هوای این روستا خنک‌تر و مرطوب‌تر از روستاهای مجاور خود می‌باشد. آخرین روستای براآن جنوبی و دروازه ورودی منطقه جرقویه است .در کنار روستا کوه قارنه قرار گرفته که بلندترین کوه منطقه و جزوی از رشته کوههای کلاه قاضی می‌باشد .نقل است که در دوران باستان ، یکی از لنگرگاه‌های دریای بزرگ میانی ایران بوده‌است . قارنه دارای چندین قنات معروف بوده و مزارع پرباری داشته‌است. عمده محصولات آن پنبه ، شبدر ، چغندر ، گندم و جو بوده است.با خشک شدن دریای مرکزی ایران، این منطقه که سرزمینی آباد و خرم بوده و از نشانه‌های آن در روزگار کنونی وجود جنگل‌های قیچ و تاغ و گز و درختان بادام و انجیر و پسته کوهی است؛ از پوشش گیاهی تهی شده و در زمان ساسانی به گرکویه (کوه لخت) معروف می‌شود.این منطقه از جمله مناطق ساحلی دریای مرکزی ایران است که یازده هزار سال قبل خشک شده‌است. ابزارهای مفرغی که در کنار غارهای این منطقه یافت شده حکایت از دوران غارنشینی دارد روستای قارنه به دست قارن پسر کاوه آهنگر بنا شده‌است. اگرچه هنوز دربارهٔ پیشینهٔ تاریخی این روستا پژوهشی منسجم و دقیق صورت نگرفته‌است، اما با توجه به گورستان کهنسال قرار گرفته در مجاورت آتشکده‌ای که بر فراز کوه است و برخی از دیگر شواهد معماری و باستان‌شناسی، قدمت‌اش را می‌توان بین دو تا پنج هزار سال قبل از اسلام برآورد کرد.

در سال‌های اخیر اقدامات مرمتی بر دیوارها و نماهای ظاهری روستا انجام شده و قرار است به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری مورد توجه قرار گیرد . 

منبع ویکی پیدیا 

گزارش برنامه : روز جمعه 20 مهر 1403 همراه با همنوردان توانمند شهر بهارستان موفق شدیم به قله قارنه در جنوب شرقی اصفهان صعود کرده و بازدیدی از روستای تاریخی قارنه داشته باشیم  و روز بسیار بیاد ماندنی را در دفتر خاطرات کوهنوردی رقم بزنیم  این کوه را مردم محلی بنام اناهیتا معرفی کردند آثار باقی مانده قلعه های دیدبانی بر فراز تپه های بلند در مسیر صعود نشان از قدمت  این منطقه دارد .  از بلندای این کوه چشم اندازهای زیبایی خودنمایی میکرد و نشانه هایی از تردد کل و بز نمایان بود این منطقه تحت پوشش حیات وحش کلاه قاضی محسوب میشود. به شرط عدم آلودگی هوا مناظر و  قله های زیبایی در دور دستها را میتوان دید. مسیر صعود از جبهه شمالی کوه و مسیر برگشت از جنوب کوه انتخاب شد که این خود به جذابیت برنامه افزود. نکته مهم این که برای رسیدن به قله نیاز به مقداری سنگنوردی است و بعضی از شیب ها ریزشی میباشد .

تصاویری از کل برنامه 

 

طبیعت مادر زمین است آن را پاک نگه داریم 

نه به آلودگی محیط زیست 

گزارش صعود به دو قله لجور و چت اراک

بی شانه ی تو سر به کجا می گذاشتم

ای نازنین رفیق کوه و بیابان اگر نبود


کوه لجور در شمال شهرستان شازند، در مجاورت کیلومتر ۲۵ محور اراک - توره در استان مرکزی و در نزدیکی روستای اسکان قرار گرفته؛ ارتفاع تقریبی قلهٔ آن در حدود ۲۸۰۰ متر است و با دیواره‌ای به بلندای تقریبی ۳۵۰ متر، به سومین دیواره ایران شهرت یافته است. سنگ‌های این کوه غالبآ از جنس سنگ خارا بوده، به‌طوری‌که مسیر صعود به قلهٔ این کوه را با دشواری همراه می‌سازد.لجور به تعبیر افراد محلی به معنی لجوج یا به تعبیری دیگر لاجوردی است.ریشه این نام دانسته نیست. به حدس و باور محلی و غیرعلمی واژهٔ لجور از ترکیب: لج + ور ساخته شده. که لج به معنی ستیزه کردن و ستیهندگی است؛ و پسوند ور نیز به معنی دارندگی می‌باشد. که در صورت ترکیب: «لجور» به معنی لجوج یا ستیهنده را تشکیل می‌دهد و بنا بر گمان‌ها این واژه به خاطر مسیرهای سخت‌گذر و اغلب دشوار این کوه استعمال گردیده‌است.این کوه سابقهٔ زیادی در جذب کوهنوردان و صخره‌نوردان دارد. این کوه دارای چندین مسیر صعود با درجه سختی بالا بوده که موجب جلب نظر سنگنوردان از استان‌های مختلف ایران می‌باشد. لیلا اسفندیاری در سال ۱۳۸۵ این کوه را صعود کرد.

مسیر ها 

دیواره شمالی این قله در حال حاضر دارای سه مسیر می‌باشد و دیوارهٔ شرقی آن نیز دارای چهارده مسیر است، که توسط هیئت کوهنوردی استان با اسامی زیر، نام‌گذاری شده:

۱- فراز: مصنوعی ۵ طول -A1.A2

۲- دیدار: طبیعی ۵طول ۵٫۱۰C

۳- تولد: طبیعی ۴ طول ۵٫۱۰ a (به مناسبت سالروز تولد محمد جلالی)

۴- شاخک: طبیعی ۳ طول ۵٫۹

۵- صادق:مصنوعی طبیعی ۹ طول ۵٫۱۰ B A2 (به یاد صادق بیاتانی)

۶- الهام: طبیعی ۹طول، کار با ابزار (یادبودی از محمد گردویی اسدی)

۷- عروج:مصنوعی طبیعی ۳طول ۵٫۸.A2

۸- پرواز: مصنوعی طبیعی ۹ طول ۵٫۱۰B.A2

۹- تنوره:طبیعی ۶ طول ۵٫۹

۱۰- سکوت: طبیعی ۵ طول ۵٫۱۰c (به یاد محمود قدیمی)

۱۱- کریم: طبیعی ۳ طول ۵٫۱۱ C(یادبودی از کریم رادسر)

۱۲- گرده:طبیعی ۸ طول ۵٫۸

۱۳- کامران:طبیعی ۵ طول ۵٫۱۰cd (به یاد کامران سلیمانی)

۱۴- شقایق: طبیعی ۳ طول ۵٫۱۰b 0 ( منبع ویکی پیدیا )

گزارش برنامه : طی یک و نیم روز 12 و 13 مهر 1403  همراه با باشگاه کوهنوردی چکاد چرمهین در برنامه ای دقیق و حساب شده موفق به صعود دو قله کاملا فنی لجور و چت در استان مرکزی منطقه شاهزند به سرپرستی آقای لطفی مدیر باشگاه کوهنوردی چکاد چرمهین شدیم .

تصاویری از کل برنامه 

طبیعت را دوست بداریم 

گزارش نوزدهمین همایش صعود قلم

 قلم گفت که من شاه جهانم
قلم کش را به مقصد می رسانم
گزارش نوزدهمین صعود قلم  :
 با قدم پای در کوه میگزارم و با قلم مینویسم هر آنچه باید نوشت 
 نوزدهمین همایش  صعود قلم در تاریخ 29 و 30 شهریوربا حضور نمایندگان 13 استان  کشور در استان گلستان و در منطقه جنگلهای هیرکانی و چشمه لال برگزار گردید 
ویژگی متفاوت نوزدهمین  همایش صعودقلم  ابتدا  این که اولین همایش پس از باشگاه شدن صعود قلم  و  برگزاری بسیارعالی در فضای طبیعت بکر جنگل‌های بی نظیر هیرکانی بود که عاری از هر گونه سالن تجمعات و در میان طبیعت با امکانات قابل قبول کوهنوردی  برای رفاه حال همنوردان میهمان بدون آسیب رسانی به طبیعت تدارک شده بود  و انتخاب مسیری عالی جهت کوهپیمایی تیم با حمایت کامل مسئولین در طول مسیر  از میان جنگل جالب‌تر این که میزبانان محترم بدون استفاده از ظروف پلاستیکی پذیرای میهمانان شده بودند  تمیز بودن مسیر پیمایش نیز از نقاط مثبت برنامه بود نه به استفاده از ظروف پلاستیکی  از نقاط قوت مدیریتی میزبانان بود که مورد توجه مسئولین قرار گرفته بود . جا دارد از کلیه دست اندر کاران برگزار کننده  نوزدهمین  همایش صعود قلم  تشکر و قدر دانی گردد که با توانمندی و تجربه بالا موفق به اجرای کامل این همایش شدند  نکته مهم این که همنوردان کوهنویس توجه داشته باشند  سعی در بروز نگه داشتن وبلاگ های کوهنوردی جدی باشید .
تصاویری از کل برنامه : مهری شهبازی . محمد امیری 











                             با طبیعت مهربان باشیم