ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
انجیر :
انجیردرختی است با برگهای سبز وپنجه ای که بلندی آن به شش متر میرسد ودر سال چهارم کاشت شروع به میوه دادن میکند و تا بیست سالگی میوه میدهد و به علت مقاوم نبودن درمقابل سرما بیشتر در مناطق معتدل وگرمسیری میروید .حدود 85% میوه انجیر به صورت خشک به بازار عرضه میگردد چون تازه و رسیده آن زود خراب میشود . انجیر میوه مغذی و خوش طمعی است و دارای مواد قندی ؛ چربی ؛ مواد معدنی ؛ و آنزیم های مختلف میباشد . میوه خشک شده انجیر تغذیه مناسبی برای کوهنوردان است .مواد موجود در انجیر به شرح زیر است .
انرژی 80 کالری ؛ مواد قندی ؛ پروتئین ؛ چربی ؛ کلسیم ؛ فسفر ؛ سدیم ؛ پتاسیم ؛ ویتامین های آ ؛ ب ؛ث .
خواص آن :
1. گرم و تر است .
2. تعرق بدن را زیاد میکند .
3. حرارت بدن را کاهش میدهد .
4. مسهل است .
5. چاق کننده است .
6. ضد سرطان است .
7. جوشانده انجیر خشک برای سرماخوردگی مفید است .
8 درمان کننده سوء هاضمه است .
مضرات : انجیر برای کبد های ضعیف مناسب نیست وزیاده روی در مصرف آن نفخ آور است .
پایدار باشید