#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

گیاه شناسی در کوه



اسفرزه : یکی از گیاهان است و در ایران از جمله بیشتر در ارتفاع بالای ۲۵۰۰ متر در استان کهکلویه و بویر احمد میروید.

این گیاه علفی و یکساله، بدون ساقه یا دارای ساقههای کوتاه و برگهای باریک، دراز و نوک تیز با سه رگبرگ سراسری در جهت طول برگ، گلهای کوچک آن به صورت سنبلههای استوانهای یا تقریبا مدور به طول ۵/۱ تا ۳ سانتی متر در راس دمگل ظاهر میشوند و محتوی دانههایی به رنگ قهوهای مایل به زرد هستند. ارتفاع این گیاه به ۱۰ تا ۳۵ سانتی متر میرسد. میوه این گیاه پوشینه، شکوفا، دو خانه و محتوی معمولاً یک دانه کوچک، لغزنده و به رنگ قهوهای در هر خانهاست . این گیاه به حالت خودرو روی چمنهای خشک، چراگاهها، مزارع رها شده، علف زارها، کنار راهها و جویبارها و بیابانهای بایر دیده میشود.

این گیاه در مرحله رویش بیشتر به آب و هوای خشک و سرد نیاز دارد ولی در طول دوره رسیدن بذر و برداشت نیاز به هوای خشک و آفتابی دارد.

خواص و کاربرد

نرم کننده شکم، ضد زخم روده و معده .

 ضد حرارت و عطش .

 ضد اسهال ساده و خونی، ضد خونریزی سینه .

 نشاط آور و ضد تب و لرز .

20 گرم در یک لیوان آب جوشانده و ۴ روز تکرار شود دافع سنگ کیسه صفرا است.

 اگر اسفرزه را با تخم شربتی و خاکشیر (هر کدام ۱۰۰ گرم) ترکیب کرده و هر روز یک قاشق سوپخوری آن را در ۲ لیوان آب حل کرده مصرف کنیم برای رفع خارش تن و تصفیه خون و باز شدن اشتها مفید است.

. آن را بو دهید و هر روز بخورید. اسهالهای طولانی و مزمن را درمان میکند.

 لعاب آن را دائم در گلو قرقره کنید و هم جرعه جرعه بخورید، گلودرد را درمان میکند و اگر آب آن دردهان نگه دارید برفک و سوختگی و طاول و زخمهای دهان رادرمان میکند.

                            

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد