#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

سفر به چهار محال با همنوردان زاهدان

استان چهارمحال و بختیاری : یکی از استان‌های کشور ایران است. مرکز این استان شهرکرد است. این استان با ۱۶٬۳۳۲ کیلومتر مربّع وسعت معادل یک درصد از کل وسعت ایران، بیست و دومین استان کشور از نظر مساحت می‌باشد. استان چهارمحال و بختیاری از جمله مناطق کوهستانی فلات مرکزی ایران محسوب می‌شود  این استان از شمال و مشرق به اصفهان، از مغرب به استان خوزستان، از جنوب به استان کهگیلویه و بویر احمد  و از سمت شمال غربی به استان لرستان محدود می‌شود  مرکز این استان شهرکرد است با ۲۱۵۰ متر ارتفاع از سطح دریا، مرتفع ترین مرکز استان کشور ایران است

وجه تسمیه: نام چهارمحال و بختیاری اشاره به دو بخش منطقه چهارمحال و منطقه بختیاری دارد. چهارمحال بخشی روستانشین میان اصفهان و منطقه ایل بختیاری نشین  بود. محال جمع مکسر کلمه محل به معنی ناحیه و مکان است و چهار محال یعنی چهار ناحیه که عبارت بودند از: لار، کیار، میزدج و گندمان. در تقسیمات کنونی استان، لار و کیار در شهرستان شهرکرد، میزدج در شهرستان فارسان و گندمان در شهرستان بروجن قرار می‌گیرد. منطقه بختیاری نیز که از دیر باز کوچ گاه ایل بزرگ یختیاری بوده و هست، هم اکنون شامل شهرستان‌های، کوهرنگ ؛فارسان ؛اردل و لردگان می‌باشد. 

چالشتر: یکی از شهرهای شهرستان شهرکرد در استان  چهار محال و بختیاری است. شهر چالشتر، یکی از قدیمی ترین نقاط استان چهارمحال و بختیاری است که بناهای تاریخی دوره معاصر در آن اکنون به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری محسوب می شود.علاوه بر بناهای تاریخی در این منطقه، قالی چالشتر بافت که رنگ و نقشه ای بومی است اکنون به عنوان یک نشانه فرهنگی و تاریخی به حساب می آید. یکی از بناهای دیدنی چالشتر عمارت خان ستوده است .

خانه ستوده چالشتری : خانه ستوده (قلعه خدارحم خان ریاحی و عمارت ستوده)در واقع آخرین بخش های بر جای مانده از مجموعه بناهای مرتبط با ارگ چالشتر و مربوط به اواخر دوره قاجاریه به حساب می آید که قسمت اندرونی، بخش حاکم نشین قلعه مذکور را تشکیل می داده است. شالوده اصلی این بخش در سال 1323 هجری قمری به پایان رسیده که دارای ازاره های سنگی ارزشمند، تراش خورده و نقاشی های نفیس با مضامینی افسانه‌ای و اسطوره‌ای می باشد. این خانه در قسمت غربی شهرکرد و در نزدیکی خانه آزاده قرار دارد. سه موزه، آثار سنگی، کار و زندگی، مردم شناسی در این مجموعه قرارداشته و در آنها نمونه هایی از آثار سنگی منقوش و کتیبه دار و زندگی روستایی و کشاورزی و وسایل و البسه و ابزار آلات مربوطه به نمایش گذاشته شده است.

 پل زمان خان : این پل یکى از بناهاى باارزش و قدیمى استان است که در ۲۹ کیلومترى شمال شهر کرد قرار دارد. در ادوار گذشته ایلات و عشایر بختیارى از روى آن آمد و شد مى‌کردند. پل به دست یکى از رؤساى عشایر به نام زمان‌‌خان به صورت دو دهنهٔ‌ هشت مترى احداث شده است. این بنا دوبار یکى در سال ۱۰۲۲ توسط کارگزاران حکومت صفوى و بار دوم در سال ۱۳۲۱ شمسى به وسیله حاج عبدالحسین قزوینى مالک قریهٔ جمعالى به طول کامل تعمیر و مرمت شد و با احداث دیوار سنگى در طرفین آن ، استحکام آن دو چندان شد.

گزارش برنامه : همراه با مهمانان عزیز دوستان همنوردم ( گروه کوهنوردی آوانگارد زاهدان )سفری بیاد ماندنی به استان چهار محال و بختیاری داشتیم که در این برنامه به طرف استان چهار محال و بختیاری رفته از شهر کرد ؛ سامان ؛ پل زمان خان و عمارت خان ستوده دیدن کردیم تا سفری خاطره انگیز را در دفتر ایام به ثبت برسانیم در این برنامه جای همه همنوردان خالی بود به امید برنامه های پر بار تر با این عزیزان  و همه همنوردان .

 

عکسها از محمدامیری ؛ مهری شهبازی  و شیما شاه بیگی


تفریگاه پل زمان خان



 

برای مشاهده بقیه عکسها ادامه مطلب را کلیک کنید

 

 

تصاویری از عمارت ستوده 











صنعت قفل سازی سنتی چالشتر  (استاد یداله نیک زاده چالشتری )





تصاویری از پل زمان خان 





                                             با تمام همنوردان در همه جا 


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد